როგორ შევღებოთ სააღდგომო კვერცხები?

სააღდგომო კვერცხის შესაღებად საჭიროა ახალი კვერცხი, ენდრო ან წინასწარ შეგროვებული ხახვის ფურცლები, ნახევარი ჭიქა ძმარი და ერთი სუფრის კოვზი მარილი.

საფეხური პირველი:

მოხარშვამდე, კვერცხი ჩააწყვეთ ცივ წყალში და გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში;

საფეხური მეორე:

დაჩეჩქვეთ ენდრო (ან ხახვის ფურცლები) და ხარშეთ დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში;

საფეხური მესამე:

კვერცხები ჩაალაგეთ მოხარშულ და გაციებულ ენდროიან წყალში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. დუღებისას ჩაუმატეთ ნახევარი ჭიქა ძმარი და ერთი სუფრის კოვზი მარილი.

ადუღებიდან 15-20 წუთის შემდეგ კვერცხი მზად იქნება.