სხვადასხვა ქვეყნის ტრადიციული ბუტერბროტები (29 ფოტო)
- 2014-02-21 20:29:57
- 12431 ნახვა
-
Facebook-ზე გაზიარება
ინდოეთი
ვადა პავ – ინდოეთში პოპულარული მწარე მისაყოლებელი, რომელიც ფაქტობრივად ერთ-ერთ ყველაზე გემრიელ საკვებად ითვლება დ ა მისგან ამზადებენ სხვადასხვა საჭმელებს.
ვენესუელა
არეპა: სენგვიჩი სიმინდის ფუმფულა პურისგან, რომელშიც ამატებენ ღორის ხორცს, ავოკადოს და ყველს.
სინგაპური
კაია ტოსტი: ბუტერბროდი, რომელიც კეთდებ ქოქოსისა და შაქრისგან, ითვლება პოპულარულად სამხრეთ აღმოსავლეთ აზიაში. მზადდება პურის ფუმფულა ნაწილით და ხანდახან კვერცხსაც უმატებენ.
ჩინეთი
ჟოუ ცზია მო (“ხორცის ბურგერი”) - მზადდება ღორის ხორცით (რეგიონების მიხედვით საქონლის ან ცხვრის ხორცითაც), ამატებენ სხვადასხვა სანელებლებს და ცხარე წიწაკას.
დონკი ბურგერი: თხელი პურებით, რომელსაც ”ჰუოჩაო” ქვია, უმატებენ ვირის ხორცს, სალათის ფოთლებს, ცხარე წიწაკას.
მალაიზია
როტი ჯონი: სენდვიჩ-ომლეტი კვერცხით, ხახვით, ხორცით (ან თევზით)
აშშ
სენდვიჩი მიწისთხილის კარაქით.
პოლონეთი
შებრაწული – ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ფასტ-ფუდი, რომელიც მზადდება ყველით, სოკოთი და ხორცით, ამატებენ მწვანე ხახვს ნახევრად გაჭრილ პურში.
იაპონია
იაკისობა-პანი: ჰოთ-დოგის მაგვარი, მზადდება შემწვარი იაპონური მაკარონისგან (იაკისობა) ხანდახან შიგნით უმატებენ მაიონეზს, კეტჩუბს და სანელებლებს.
კაცუ-სანდო: მინი-სენდვიჩი იაპონური ღორის კატლეტისგან (ტონკაცუ) და კომბოსტოსგან.
ვიეტნამი
ბან მი: სენდვიჩი ხორცით, მოხარშული სტაფილოთი, დამარილებული კიტრით და კინზოით.
გერმანია
ჰავაური ტოსტი – ღია სენდვიჩი, მზადდება ყველით, ბლის მურაბით და ანანასით.
მეტბრიოტჰენი: ფუმფულა პური ხახვით და წვნიანი ღორის ხორცით.
ფიშბრიოტჰენი: პური თევზით (ყველაზე ხშირად იყენებენ მოხარშულ თევზს) და ყველს ხახვით.
ლებერკესემელი: ითარგმნება, როგორც “გამხმარი ყველი”, მეორეს მხრივ ამ ბურგერში არანაირი ყველი არაა. იგი შედგება საქონლის ხორცისგან, ღოტის ხორცისგან, ხახვისგან და მდოგვისგან.
მაკაო
ღორის ხორცის ბურგერი: უბრალოდ პური ღორის ხორცით.
სერბეთი
სენდვიჩი - ხორცის სხვადასხვა სახეობით, აუცილებელი ინგრედიენტია მწარე სოუსი.
საფრანგეთი
პან-ბაგნატი – ეს კლასიკური ფრანგული სენდვიჩია, შედგება კვერცხისგან, ზეითუნის ზეთისგან, ხორცისგან და ბოსტნეულებისგან.
ჩილე
ბოროს ლიუკო: საქონლის ხორცით და დამდნარი ყველით.
ჩეკარერო: ღორის ხორცით დ ა სტეიკით, აქვს მრავალი სანელებელი და ჩილი.
დიდიბრიტანეთი
ჩიპ ბატი: პური კარტოფილი ფრით, კეტჩუპით და ყავისფერი სოუსით.
მექსიკა
ჩემიტა: პური ხორცით, ავოკადოთი, თეთრი ყველით და ხახვით.
კუბა
შუაღამე – შუაღამის პოპულარული საკვები კუბაში. კეთდება შებოლილი ხორცით, ყველით და კიტრით.
სამხრეთ აფრიკა
გეტსბი: ამ სენდვიჩში თითქმის სულ შემწვარი კარტოფილია.
თურქეთი
დენერ-ქაბაბი: ლავაში ხორცით, სადაც ასევე დამატებულია პომიდორი, ხახვი, სალათის ფურცლები კიტრი და ჩილი.
დანია
დირლეგენს ნატმადი (“ღამით სასუსნაო ვეტერინარებისთვის”): ბუტერბროტი მარილიანი ხსაქონლის ხორცით და პაშტეტით.
ტრინიდად–ტობაგო
დაბლს: შემწვარი პური ბარდით, ხანდახან უმატებენ კიტრსაც, მანგოს და ქოქოსს.
სამხრეთ ამერიკა
ჩორიპანი (პირველად მოამზადეს არგენტინაში): პური შემწვარი ძეხვით, სოუსით და სანელებლებით
ურუგვაი
ჩივიტო (“თხა” ან ”ციკანი”): სენდვიჩი საქონლის ხორცის ნაჭრით, ყველი მოცარელათი, ზეთისხილით, პომიდორით, майонезом ხანდახან კვერცხითაც, ბეკონით და შებოლილი ხორცით.