სხვადასხვა ქვეყნის ტრადიციული ბუტერბროტები (29 ფოტო)



ინდოეთი


ვადა პავ – ინდოეთში პოპულარული მწარე მისაყოლებელი, რომელიც ფაქტობრივად ერთ-ერთ ყველაზე გემრიელ საკვებად ითვლება დ ა მისგან ამზადებენ სხვადასხვა საჭმელებს.

img







ვენესუელა

არეპა: სენგვიჩი სიმინდის ფუმფულა პურისგან, რომელშიც ამატებენ ღორის ხორცს, ავოკადოს და ყველს.

img







სინგაპური
კაია ტოსტი: ბუტერბროდი, რომელიც კეთდებ ქოქოსისა და შაქრისგან, ითვლება პოპულარულად სამხრეთ აღმოსავლეთ აზიაში. მზადდება პურის ფუმფულა ნაწილით და ხანდახან კვერცხსაც უმატებენ.

img





ჩინეთი

ჟოუ ცზია მო (“ხორცის ბურგერი”) - მზადდება ღორის ხორცით (რეგიონების მიხედვით საქონლის ან ცხვრის ხორცითაც), ამატებენ სხვადასხვა სანელებლებს და ცხარე წიწაკას.

img

დონკი ბურგერი:
თხელი პურებით, რომელსაც ”ჰუოჩაო” ქვია, უმატებენ ვირის ხორცს, სალათის ფოთლებს, ცხარე წიწაკას.

img







მალაიზია

როტი ჯონი: სენდვიჩ-ომლეტი კვერცხით, ხახვით, ხორცით (ან თევზით)

img


აშშ
სენდვიჩი მიწისთხილის კარაქით.

img





პოლონეთი
შებრაწული – ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ფასტ-ფუდი, რომელიც მზადდება ყველით, სოკოთი და ხორცით, ამატებენ მწვანე ხახვს ნახევრად გაჭრილ პურში.

img







იაპონია

იაკისობა-პანი: ჰოთ-დოგის მაგვარი, მზადდება შემწვარი იაპონური მაკარონისგან (იაკისობა) ხანდახან შიგნით უმატებენ მაიონეზს, კეტჩუბს და სანელებლებს.

img










კაცუ-სანდო: მინი-სენდვიჩი იაპონური ღორის კატლეტისგან (ტონკაცუ) და კომბოსტოსგან.

img






ვიეტნამი

ბან მი: სენდვიჩი ხორცით, მოხარშული სტაფილოთი, დამარილებული კიტრით და კინზოით.

img








გერმანია

ჰავაური ტოსტი – ღია სენდვიჩი, მზადდება ყველით, ბლის მურაბით და ანანასით.

img


მეტბრიოტჰენი:
ფუმფულა პური ხახვით და წვნიანი ღორის ხორცით.

img

ფიშბრიოტჰენი: პური თევზით (ყველაზე ხშირად იყენებენ მოხარშულ თევზს) და ყველს ხახვით.

img

ლებერკესემელი: ითარგმნება, როგორც “გამხმარი ყველი”, მეორეს მხრივ ამ ბურგერში არანაირი ყველი არაა. იგი შედგება საქონლის ხორცისგან, ღოტის ხორცისგან, ხახვისგან და მდოგვისგან.

img







მაკაო

ღორის ხორცის ბურგერი: უბრალოდ პური ღორის ხორცით.

img








სერბეთი

სენდვიჩი - ხორცის სხვადასხვა სახეობით, აუცილებელი ინგრედიენტია მწარე სოუსი.

img










საფრანგეთი
პან-ბაგნატი – ეს კლასიკური ფრანგული სენდვიჩია, შედგება კვერცხისგან, ზეითუნის ზეთისგან, ხორცისგან და ბოსტნეულებისგან.

img








ჩილე
ბოროს ლიუკო: საქონლის ხორცით და დამდნარი ყველით.

img

ჩეკარერო: ღორის ხორცით დ ა სტეიკით, აქვს მრავალი სანელებელი და ჩილი.

img










დიდიბრიტანეთი
ჩიპ ბატი: პური კარტოფილი ფრით, კეტჩუპით და ყავისფერი სოუსით.

img








მექსიკა
ჩემიტა: პური ხორცით, ავოკადოთი, თეთრი ყველით და ხახვით.

img








კუბა
შუაღამე – შუაღამის პოპულარული საკვები კუბაში. კეთდება შებოლილი ხორცით, ყველით და კიტრით.

img





სამხრეთ აფრიკა

გეტსბი: ამ სენდვიჩში თითქმის სულ შემწვარი კარტოფილია.

img

თურქეთი
დენერ-ქაბაბი: ლავაში ხორცით, სადაც ასევე დამატებულია პომიდორი, ხახვი, სალათის ფურცლები კიტრი და ჩილი.
img

დანია
დირლეგენს ნატმადი (“ღამით სასუსნაო ვეტერინარებისთვის”): ბუტერბროტი მარილიანი ხსაქონლის ხორცით და პაშტეტით.
img

ტრინიდად–ტობაგო
დაბლს: შემწვარი პური ბარდით, ხანდახან უმატებენ კიტრსაც, მანგოს და ქოქოსს.
img




სამხრეთ ამერიკა
ჩორიპანი (პირველად მოამზადეს არგენტინაში): პური შემწვარი ძეხვით, სოუსით და სანელებლებით

img






ურუგვაი


ჩივიტო (“თხა” ან ”ციკანი”): სენდვიჩი საქონლის ხორცის ნაჭრით, ყველი მოცარელათი, ზეთისხილით, პომიდორით, майонезом ხანდახან კვერცხითაც, ბეკონით და შებოლილი ხორცით.

img