რატომ უნდა შეჭამოთ თქვენი ჭიპლარი?
- 2015-12-09 21:08:25
- 2821 ნახვა
-
Facebook-ზე გაზიარება
ალბათ არც თუ ისე ბევრმა თქვენგანმა იცის, რომ პლაცენტა ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა. მშობიარობის შემდეგ ორგანიზმი გამოფიტულია. ჭიპლარი სავსეა ნივთიერებებით, რომელიც ორგანიზმში სასიცოცხლო პროცესების აქტიურ წარმართვას უწყობსხ ხელს. ,,ამერიკის ფეხმძიმეთა ასოციაციის" კვლევის მიხედვით, პლაცენტა არა მხოლოდ დამაკავშირებელი მილია დედასა და შვილს შორის, არამედ ჟანგბადით გაჯერებულ სისხლს გარდაქმნაში ეხმარება.
ბევრი ცხოველი მშობიარობისთანავე ჭამს თავის ჭიპლარს. მსგავსი ტენდენცია ძველად აღინიშნებოდა დასავლეთის ხალხშიც. ჭიპლარი ქალს უბრუნებს დაკარგულ ენერგიას, ეხმარება გამომჯობინებაში და დაშლილი უჯრედებსი აღდგენაში, ხელს უწყობს სისხლდენის შეჩერებას, მკერდში რძის გამომუშავებას ააქტიურებს და ხსნის დეპრესიულ ფონს.
ჭიპლარის გამოყენების წესი:
პლაცენტა შეგიძლიათ მოხარშოთ, შეწვათ ან გაახმოთ და ისე მიირთვათ. მისი მიღების ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული გზაა ჭიპლარის კოქტეილად ქცევა. მოხარშეთ პლაცენტა, შემდეგ კი შეურიეთ ბოსტნეულს და დააბლენდერეთ. ამ შემთხვევაში პლაცენტირს გამოკვეთილ გემოს ბოსტნეული ნიღბავს.